Плюси та мінуси ГБО

Про доцільність ГБО можна вести довгі суперечки, але ми пропонуємо вам лише деякі факти, здатні переконати вас у тому, що сучасне газобалонне обладнання – економічність, екологічність і безпека.

  • навіть якщо враховувати, що витрата газу на 15-20% вища, газове паливо значно дешевше за бензин;
  • відповідність найсуворішим і найвищим екологічним стандартам та повна відсутність свинцю в газі;
  • газове паливо згоряє без утворення нагару на свічках, клапанах та поршнях;
  • правильно налаштоване газобалонне обладнання покращує роботу двигуна;
  • газ має вищу октанове число, що зменшує навантаження на шатунно-поршневу групу.

Переваги ГБО

Найчастіше автомобілісти, наважившись переобладнати автомобіль на газове паливо, міркують лише про поверхневі переваги. При цьому вони обходять стороною такі важливі аспекти, як екологічна складова, збільшення загального пробігу, збереження або навіть підвищення ресурсу деяких деталей.

До переваг ГБО можна віднести майже вдвічі більший пробіг однією заправці двома видами палива. Це буде корисно тим, хто здійснює дальні вояжі, але сумнівається як провінційний бензин. Перемикання режимів роботи двигуна бензин/газ відбувається плавно і непомітно для водія навіть у русі. При цьому газобалонне обладнання повністю дублює бензинову паливну систему, що значно підвищує стійкість до відмови.

Один із вагомих плюсів сучасного ГБО є «продовження» життя каталітичного нейтралізатора. Важливою є і мінімальна амортизація, адже при правильній експлуатації міжсервісний інтервал заміни гумотехнічних виробів становить не менше 5 років. Більш того, деякі деталі газобалонного обладнання можуть бути перевстановлені на інший автомобіль, де і продовжать служити ще довгий час.

Недостатки ГБО

При такій кількості плюсів варто згадати і деякі недоліки від експлуатації автомобіля з ГБО. До них можна віднести зменшення багажного об’єму за рахунок установки циліндричного балона, їзду без запаски при установці внутрішнього тороїдального балона або незначну втрату потужності двигуна (3-5%). Втім останнє дуже легко вирішується за рахунок встановлення варіатора кута випередження запалення.

Часто зустрічаються згадки про постійне «запах газу», але це швидше за перебільшення, адже правильно встановлена і налаштована система ніколи не дасть такого негативного ефекту. При найменших проявах запаху при експлуатації автомобіля з ГБО подача газу має бути перекрита, а автомобіль відправлений на ¦ТО для усунення несправностей.

Вигоди від ГБО

Провівши скрупулезні розрахунки можна сміливо стверджувати, що переобладнання машини на газ стає економічно вигідним, якщо ваш річний пробіг на автомобілі не менше 10 тис.км. за рік. При менших пробігах і період окупності буде великим, але весь цей час кожні ваші пройдені 100 км будуть давати приблизно 80-90 км дармового пробігу.

Всі принади експлуатації автомобіля з ГБО можна отримати лише за умови вибору якісного газобалонного обладнання та його професійного монтажу. Звичайно ж, важливу роль відіграє правильна комплектація (наприклад, підбір змішувача, діаметра форсуночних штуцерів, потужності редуктора). Тут лише можна порекомендувати звертати увагу не тільки на основний вузол – блок керування, але й інші важливі компоненти ГБО. Купити ГБО 4 покоління з високоякісних комплектуючих можна у нас ВинАвтоГазЦентр по вул. Гліба Успенського, 91 тел. +38 (097) 741-70-65.

Вы можете оставить отзыв о нашей работе